Vann 50000 kronor på FIFA

Att vara besatt av FIFA är inte bara av ondo oavsett vad mamma och flickvännen brukar säga. Snarare motsatsen, om man är tillräckligt besatt av det fantastiska spelet så kanske man kan bli så pass duktig att man kan börja vinna pengar. Det anordnas nämligen tävlingar i FIFA 15 och man kan vinna resor, pengar eller andra saker.

2011 hade SIBA en FIFA-tävling där den glada vinnaren fick en resa till London och möjlighet att se ett London-derby live. I Kalmar gjorde de allsvenska lagen och deras supportrar upp i FIFA också. I en tävling som kallas E-svenskan tävlar herrarna i fotbollsallsvenskan tillsammans med sina supportrar om vilka som är bäst på FIFA 15. I finalen spelade 11 årige Roni Sarihan och BK Häcken-mittfältaren Ivo Pekalski mot två av Kalmars spelare. Roni och Ivo vann med 1-0 och drog i och med vinsten in 50 000 kronor till Häckens supporterförening.

E-svenskan är en ny storsatsning som förhoppningsvis kommer att bli en återkommande turnering där vi får en e-fotbollsturnering här i Sverige. Än så länge har fokus varit på att låta allsvenskaspelare och deras supportrar att spela med och mot varandra. Förhoppningsvis kommer även lag innehålla spelare som inte är involverade i allsvensk fotboll att få vara med i turneringen. Slutspelet direktsänds och i dagsläget är prispotten till vinnarna 50 000 kronor. Nu återstår det att se om någon av de stora bettingsiterna kommer erbjuda odds på E-svenskan framöver. Här kan ni se finalmatchen direk på TV4-play.